Zrušení provozu Pražského centra kartových služeb má být zároveň koncem fungování systému, na kterém hlavní město lidem Opencard vydávalo.

„V podstatě to znamená absolutní tečku za celým tím příběhem. Nikdo nemusí mít obavy, že by konec toho systému způsobil nějaké komplikace nebo nepříjemnosti. Jde spíše o formální krok, který je ale pro město velice důležitý, protože nás zbavuje posledních pozůstatků Opencard,“ uvedla Adriana Krnáčová.

Hlavní město za provoz PCKS platilo ročně 1,7 milionu korun. Opencard už město nevydává, cestující se s ní ale mohou po metropoli pohybovat až do vypršení její platnosti.

Vznik a provoz karty Prahu vyšel na 1,7 miliardy korun, v uplynulých letech si ji vyzvedl více než jeden milion cestujících.

Fotogalerie
10 fotografií

Co všechno znamená slovo lítačka, což je i název karty, která nahradila Opencard? Dozvíte se od mluvčí Národní knihovny v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Stropnického humus jsme vyměnili za 33 houbiček! A proč Krnáčová prosadila „průjem“? Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček