Zvířata milují své děti! Jako my! Zvířata si zaslouží respekt! Jako my! Zvířata se umí bát! Jako my! Prožívají radost! Jako my!“ opakoval stále dokola dav veganů, který se vydal po druhé hodině odpolední z Václavského náměstí vstříc Stromovce.

Průvod vyšel s takřka hodinovým zpožděním od sochy svatého Václava, přes ulici Na Příkopě, Staroměstské náměstí a poté Dlouhou třídou až do Stromovky. Právě ve Stromovce v Tiskárně na vzduchu začal ve čtyři hodiny odpoledne hlavní program dne.

Návštěvníci si tak mohli poslechnout přednášky například o tom, jak si správně sestavit jídelníček od studentky všeobecného lékařství Elišky Selinger, nebo tipy, jak se stravovat jako vrcholový sportovec na rostlinné stravě od organizace Vegan Fighter. Nechybělo ani odlehčení od vážných témat v podobě hudby a mnoha stánků, ve kterých mohli návštěvníci ochutnat z veganské kuchyně, na co si jen vzpomněli. 

Rostlinných alternativ běžného jídla tady bylo habaděj. Na své si přišli jak milovníci burgerů, tak tradiční české kuchyně – v nabídce byla např. koprovka nebo zmrzlina. „Každoročně se sem těšíme. Vždy se nacpeme. A po tom dvouhodinovém průvodu to stojí za to,“ prozradila Andrea, která je již pět let vegankou.

Podívejte se na fotografie z akce:

Fotogalerie
36 fotografií