Prahu navštívilo v minulém roce více než 7 milionů turistů. Cizinců do Prahy přijelo 6,05 milionu, což byl meziroční nárůst o 5,9 procenta. Turistů z Česka přibylo o 14,3 procenta na 1,02 milionu. Celkem strávili turisté v Praze 16,67 milionu nocí, z toho téměř 15 milionů přespání připadá na návštěvníky ze zahraničí.

Nejoblíbenějšími místy v hlavním městě jsou dlouhodobě Pražský hrad, Staroměstská radnice s orlojem a pražská zoo.

Video
Video se připravuje ...

To je mraveniště! Podívejte se, jak se plní Staromák s vánočním stromem. Tomáš Sovinský, David Vaníček

„Mezi další oblíbená místa patří objekty pod správou Národního muzea, dále Technické muzeum a také Židovské město. Vyhledávaná je také Královská stezka ze Staroměstské náměstí na Pražský hrad. Po kampani v posledních měsících začali také turisté mířit i do dalších míst v metropoli, například Vinohrad, Vršovic a Karlína,“ říká pro Blesk.cz mluvčí Prague City Tourism Barbora Hrubá.  

Praha je každoročně nejnavštěvovanějším místem Česka. Loni za ní na druhém místě skončil Jihomoravský kraj, kam zavítalo 1,65 milionu lidí. Třetím nejnavštěvovanějším byl Jihočeský kraj. Největší meziroční nárůst počtu turistů zaznamenal Karlovarský kraj, který navštívilo o 13,2 procenta více lidí než v roce 2014.

Celkem loni počet turistů v ČR vzrostl o 6,9 procenta na 18,3 milionu hostů, z toho jich 9,3 milionu přijelo ze zahraničí.

Fotogalerie
23 fotografií