Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zápach, chybějící papír nebo mýdlo: Průzkum záchodů pražských nemocnic

/
  • Prošli jsme toalety vybraných zdravotnických zařízení
    7. dubna 2016 ● 05:00

    Redaktoři Blesk.cz se rozprchli do šesti náhodně vybraných státních i soukromých subjektů, které poskytují zdravotnickou péči, aby zjistili, jaké to je, navštívit tamní toalety. Některé místnosti k vykonání potřeby obstály, jinde se to hemžilo nedostatky.

    Byť je člověk objednaný na kontrolu ke svému praktickému lékaři, zubaři, nebo například na oční na určitou hodinu, ve většině případů se stává, že na řadu nepřijde včas. V průběhu čekání ale může nastat i ta situace, že se pacient před prohlídkou musí dojít na toaletu vyprázdnit. Jaké zážitky si lidé ze záchodků v jednotlivých zdravotnických zařízení odnášejí?

  • 1.

    Olšanská poliklinika

    Na toaletu po tmě a s vlastními kapesníčky

    Na Olšanské poliklinice na pražském Žižkově toalety vypadají, že už mají něco za sebou. Ačkoliv je budova polikliniky téměř nová a jsou zde chodby čisté a moderní, tak to vypadá, že při rekonstrukci na záchody úplně zapomněli. Na toaletách pro pacienty chybí toaletní papír, v předsíňce u toalet nefunguje světlo, chybí mýdlo u umyvadla včetně utěrek na ruce.

    Toalety v Olšanské poliklinice
    Autor: Zuzana Kábelová

  • 2.

    Poliklinika Prosek

    Do čeho si utřu ruce?

    Na Poliklinice Prosek jsou pánské i dámské záchod propojeny jedním společným vchodem. Pánský záchod tvoří jedna malá místnůstka se splachovací toaletou, další místnost s umyvadlem a větší místnost s pisoárem. Problém je, že v menší místnosti se splachovací toaletou mohou mít objemnější pánové problém s pohybem. Na pánských toaletách je zásobník toaletního papíru. U umyvadla ovšem chybí ručník nebo papírové ubrousky na utření rukou.

    Toalety v Poliklinice Prosek
    Autor: Pavel Lopušník

  • 3.

    Fakultní nemocnice Motol

    Na jedničku

    Pokud se vám chce na záchod v nemocnici Motol na Praze 5, čeká na vás milé překvapení. Záchody upravené, toaletní papír nikde nechybí, ubrousky k utření rukou jsou tam, kde mají.

    Toalety ve Fakultní nemocnici Motol
    Autor: Tadeáš Provazník

  • 4.

    Městská poliklinika Praha

    Jen jedna mísa v provozu

    Záchody v Městské poliklinice Praha, která sídlí ve Spálené ulici, jsou osvětlené jen modrým světlem. Redaktor Blesk.cz narazil hned na několik nedostatků. Na toaletách nebylo mýdlo, ani papírové ručníky. Místo kohoutku čouhala ze zdi jakási hadice a v provozu na pánských toaletách jen jedna mísa.

    Toalety v Městské poliklinice Praha ve Spálené ulici
    Autor: Jan Jakubec

  • 5.

    Centrum zdravotnické péče Jarov

    Utřít si ruce leda tak do toaleťáku

    Následně jsme se vydali Centra zdravotnické péče Jarov, které se nachází na Praze 3. Na záchod se jen tak bez klíče nedostanete. Toalety v obou patrech budovy totiž střeží paní z informací v přízemí. Ta vám na vaši žádost vydá klíč od toalet. O tom, že se tento způsob zde osvědčil, prozrazuje i čistota toalet. Na záchodech je toaletní papír, mýdlo a celkově se zdá být i čisto a uklizeno. Mínus však Centrum dostává za chybějící papírové utěrky na ruce, ačkoliv je v místě zásobník. 

    Toalety v Centru zdravotnické péče Jarov
    Autor: Zuzana Kábelová

  • 6.

    Všeobecná fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí

    Toalety obstály

    Toalety v nemocnici na Karlově náměstí důstojně obstály, jsou čisté, používají zde recyklovaný toaletní papír, ručníků v zásobnících i mýdla bylo dost i v 11 hodin dopoledne.

    Toalety ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze na Karlově náměstí
    Autor: Jan Jakubec

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 10

orchidei: Byla jsem hospitalizována v liberecké nemocnici.Všude čisto,mýdlo i toaletní papír i ubrousky na ruce. Docházela jsem po operaci ještě cca půl roku a za tu dobu se nic nezměnilo.

(07. 04. 2016 22:36)

ejvm1712: Hlavně aby se měl člověk kde vych-cat!

(07. 04. 2016 17:10)

janapi: Souhlasím-Poliklinika na Olšanské...vodovodní baterii asi neodmontuje lékař (dokonce i umyvadla se ztrácí) - a vrátný není oprávněn kontrolovat tašky návštěvníků. Centrum péče Jarov - to samé v bledě modrém, WC již volně přístupné - ale na jak dlouho? Bohužel je to vše o lidech....

(07. 04. 2016 10:58)

majojo: Ano, chápu pocity pacientů, když na toaletách chybí základní hygienické potřeby, ale to by jiní pacienti nesměli krást jak straky. Zrovna tohle se těžko uhlídá - a ani vodovodní baterie leckdy neobstojí.

(07. 04. 2016 09:17)

fouk.si: Ve fakultní v Ově záchodky smrdí na UANu jsou v lepším stavu.

(07. 04. 2016 08:52)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy