Nové obvinění se týká celkem tří zakázek. Podle něj jsou pochybné dodávky SMS jízdenek a takzvané m-peněženky, dále pak prodeje kuponů a tisk papírových jízdenek.

V minulosti už několik obvinění s těmito zakázkami padlo. Jenže tentokrát jde podle detektivů o celou organizovanou skupinu. Celkem 14 lidí se mělo podle obvinění podílet na praní špinavých peněz.

Kriminalisté například tvrdí, že Dvořák ovlivnil výběr provozovatele okének na výdej jízdních kuponů v metru ve prospěch společnosti Cross Point. Pražský dopravní podnik na této zakázce podle policie tratil asi 50 milionů korun.

Skupina měla využívat velice propracovaný systém 

Celá skupina prý měla finance od roku 2008 do loňska „prát“ přes několik firem z daňových rájů. Následně si je měli předávat prostřednictvím smlouvy o úvěrovém limitu. Podle obvinění tak šlo o velice důmyslný a propracovaný systém. Na konci celého systému měli být Dvořák a Rittig, kteří z toho měli podle obvinění i největší zisk.

Podle MF Dnes je jedním z nejdůležitějších svědectví tvrzení Rittigova bývalého účetního. Ten například některé transakce popsal do poslední platby. Je sice mezi obviněnými, ale s policií už v několika případech spolupracuje.

Se jménem Ivo Rittig bývá v tisku spojováno několik kauz. Nejznámější je právě zakázka na tisk jízdenek pro pražský dopravní podnik. Měl tak získávat z každého vytisknutého lístku 17 haléřů. V souvislosti s tímto případem policie loni v únoru obvinila Rittiga a čtyři další osoby z praní špinavých peněz. Rittig se proti tvrzení fondu brání žalobou, kvůli tvrzení o tom, že u něj peníze z jízdenek končily. Zažaloval i vydavatele deníku Blesk.