Módní přehlídka

Letošní ročník romského festivalu Khamoro nabídne návštěvníkům bohatý program. Jednou z netradičních show bude přehlídka maďarského módního studia Romani Design. Prohlédnout si barevnou módu inspirovanou romskou kulturou bude možné v galerii Mánes 29. května od osmé hodiny večerní.

Během jednoho večera představí návrhář aktuální trendy. „V rámci festivalu Khamoro jsem v roce 2012 uspořádal open-air přehlídku své letní kolekce Corazon Gitano, a bylo to skvělé. Myslím, že romská a latinskoamerická kultura mají mnoho společného, a nejen proto se na show Romani Design moc těším,“ zve na show i oblíbený návrhář Osmany Laffita, který za festivalovou přehlídkou stál.

Koncerty

Festival Khamoro si k 20. ročníku připravil opravdu nabitý program. Součástí bude i koncert tří největších světových hvězd gypsy jazzu. „Trio All Star Gypsy Jazz se představí 28. května v divadle Hybernia. Stochelo Rosenberg z Nizozemska, Angelo Debarre a Tchavolo Schmitt z Francie se naposledy sešli před více než deseti lety v newyorské Carnegie Hall,“ prozradila tisková mluvčí Sára Foitová.

Kdy? 27. května až 2. června
Kde? Na více místech v Praze
Vstupné? Od 250 korun, více informací objevíte tady

Fotogalerie
4 fotografie