Suterén známého hračkáštví Na Příkopě se proměnil v motýlí říši. Stačí se od vchodu držet motýlích samolepek na podlaze, které vás dovedou po eskalátorech dolů. Za prosklenými dveřmi na vás čeká pořádné dusno a 40 druhů motýlů z celého světa. Narazit tady můžete dokonce na Morpho peleides, jehož rozpětí křídel dosahuje až 20 cm.

Motýli poletují sem a tam. Z listu k ovocným miskám i na člověka. „Exotičtí motýli nemají vrozený strach z lidí. Přítomností hostů tedy nejsou nikterak stresováni. Naopak – motýly lákají výrazné barvy oblečení či parfémy s květinovou vůní a rádi sají pot,“ vysvětlil jeden z majitelů atrakce Michael Kučera s nadsázkou, že jsou nakonec lidé atrakcí a zpestřením i pro samotné motýly.
Video
Video se připravuje ...

Zajděte na živé motýly do hračkářství. Nad hlavou vám proletí až 600 párů křídel. Eva Fornálová

Motýlí dům není pilotním projektem Michaela Kučery. Za sebou má už stavbu motýlího domu v Karlových Varech před dvěma lety. Kukly získávají z farmy ze Stratfordu nad Avonou. Následně se vylíhnou v Praze v Papilonii.

Bohužel život tropických motýlů není dlouhý. Během dvou až čtyř týdnů po vylíhnutí zemřou. „Proto musíme každý týden kupovat 500 kukel, aby hosté u nás spatřili každý den a bez ohledu na roční období minimálně 600 motýlů,“ prozradil Kučera.

Kdy se sem vydat? Každá den od 10 do 20 hodin.

Fotogalerie
30 fotografií