Výstava z názvem Design z odpadu představuje tvorbu studentů hned z několika evropských států. Kromě České republiky zde objevíte i díla od Litevců, Španělů a Britů. „Je těžké vybrat jednoho favorita. Ale pokud mám říct, co mě pobavilo, tak určitě auto z plechovek,“ hodnotil vernisáž Karel, kterého užitý design zajímá.

Výstava nabízí díla od třiceti studentů designu. „Původně se mělo jednat o tři díla z každé země. To se nám ale zdálo škoda, a tak jsme nakonec dali prostor všem, kteří si to zasloužili,“ sdělil manažer projektu Petr Dubovský. 

Na výstavě si můžete prohlédnout 27 nejoriginálnějších prací – stojany na mobily, hračky, obaly na čaj, odpadkové pytle, ale také šperky z rozbitých kachliček. Bohužel ale vystavené kousky budou k vidění pouze dva dny, tedy do 17. ledna.

„Bohužel nás honí čas. Sbalit a bezpečně přepravit celou kolekci nějakou dobu trvá. Čekají na nás ve Španělsku... A i my jsme mimochodem krabice s objekty dostali od přepravce přesně v den instalace výstavy,“ vysvětloval krátkost výstavy Dubovský.

Podívejte se na fotografie z vernisáže:

Fotogalerie
29 fotografií