„Smyslem akce je poděkovat místním obyvatelům za vstřícnost k turistům a nabídnout jim nový zážitek v jejich hlavním městě,“ vysvětlila Blesku Kateřina Bártová z Prague City Tourism.

Hosté budou moci nahlédnout do zákulisí hotelů, setkat se s řediteli nebo strávit romantickou noc v luxusu. Kromě symbolické ceny za ubytování mohou využít i padesátiprocentní slevu na prohlídku prostor Staroměstské radnice nebo Pražského hradu.

„V současné době se už zapojilo 65 hotelů a hostům je k dispozici přes 600 dvoulůžkových pokojů,“ dodala Bártová. Praha chce akcí Noc hotelů zdůraznit i význam cestovního ruchu. Každý 11. občan Prahy je totiž zaměstnán v cestovním ruchu. Do Prahy nejčastěji jezdí Němci, Američané a Britové.

Hotelnictví v Praze

797 ubytovacích zařízení

41 854 pokojů

91 059 lůžek

1062 míst pro stany a karavany

Průměrná délka přenocování je 2,4 noci.

Vyhrajte noc v Hiltonu!

Díky Blesku můžete vyhrát poukaz na jednu noc v hotelu Hilton Prague pro dvě osoby včetně snídaně, vstupu do relaxačního a sportovního centra, tříchodové večeře v restauraci s lahví vybraného vína a dva originální koktejly v baru na střeše hotelu Hilton Prague. Výhra je v hodnotě 12 tisíc korun. Sledujte dnes naši stránku www.facebook.com/blesk.cz, kde bude soutěž probíhat.

Fotogalerie
4 fotografie