Cílem společného chytání v Riegrových sadech bylo předat si vzájemně zkušenosti ke hře Pokémon GO, která se stala v posledních týdnech obrovským hitem. Avšak na předávání rad nedošlo. Důvodem byl větší počet pokémonů než samotných chytačů. V Česku v současnosti hraje hru pouhých sedm procent lidí. Ve Francii pokémonům propadlo už celých 20 % obyvatelstva.


Ačkoli se po sociálních sítích šíří zpráva o tom, jak se z chytačů stávají vitálnější jedinci, čeští hráči domněnku vyvrací.
Ondra taky chytal sám.
Autor: Efo
„Pokémony chytám nejčastěji v tramvaji. Jede dostatečně pomalu na to, abych chytil nějaké pokémony. Třeba naposled jsem jich nachytal během půl hodiny pět,“ zmínil Ondřej (25), kterému hra nepřinesla více pohybu, ale ukrátila dlouhou chvíli v tramvaji, při které namísto sledování dění v ulici může pozorovat svůj telefon.

Myslel jsem, že si předám s dalšími chytači zkušenosti, ale nakonec jsem to vzdal a koupil si pivo. Poradím se opět na Facebooku," vzdal společné hledání Ondřej. 

Původně japonská hra funguje na principu takzvané rozšířené reality, tedy kombinaci grafického herního prostředí a reálného světa. Uživatele hry nutí vyjít se svým chytrým zařízením ven a pokémony odchytávat na konkrétních místech vyznačených v mapě. 

Fotogalerie
6 fotografií