Na stránkách světové organizace bojující za práva zvířat Peta se objevil článek vyjadřující se ke hře Pokémon Go. „Chytání Pokémon se opravdu příliš neliší od převzetí zvířat z volné přírody a jejich uvádění v zoologických zahradách , cirkusech a dalších místech, které využívají a zneužívají,“ upozorňovali aktivisti, kteří však doufají, že rozumně myslící člověk hru od reality odliší.

Veganům v zahraničí se chytání pokémonů nelíbí. Český hra nevadí.
Autor: www.boredpanda.com, Pokemon Go

Z dvaceti oslovených českých veganů Pokémon Go nehrají pouze dva. Ovšem důvodem nebylo to, že by se jim zdála hra neveganská. „Chytání pokémonů je pro mě ztráta času, který bych mohla využít kreativněji,“ vysvětlovala jedna ze dvou veganů, kteří si hru nestáhli.

Čeští vegani argumentují tím, že hra není realita. „Mně to tedy jako problém nepřipadá. To bych už musela být podporovatel masových vrahů, potom co jsem vše hrála za hry,“ smála se nad absurdnosti některých zahraničních aktivistů, kteří tvrdí, že je hra neveganská.

Pokémon Go funguje na prinicpu rozšířené reality, ve které jsou postavičky pokémonů umístěny do reálných míst na mapě v mobilní aplikaci na chytrých telefonech. Skrz kameru telefonu pak hráč může tyto postavy chytit a přidat je do své sbírky. Následuje trénování a soupeření s pokémony ostatních hráčů, jako je tomu v dětském seriálu. 

Fotogalerie
21 fotografií