Poslední Free art Friday akce, která proběhla ve Venuši ve Švehlovce, vzbudila takový zájem, že se lidé v uzavřeném prostoru až tísnili.

Byla to hlava na hlavě. V jeden moment se nedalo ani pohnout, natož si prohlédnout obrazy bez strkání,“ popisovala tehdy návštěvnice Karolína (29), která si i přes překážky tehdy odnesla domů obraz, který si mohla odnést na konci večera.


A právě stejný princip z Free Art Friday je i před Crossem. Vyhlídnutý obraz si člověk může zamluvit od druhé hodiny odpolední a v sedm večer si jej může domů odnést. Pokud by si to ovšem první zájemce rozmyslel a do večera nevydržel, šanci má i další zájemce v pořadníku.

Rozdíl je tu znatelný v tom, že je tu daleko méně obrazů. Hlavně beru jako velkou výhodu léta, že je umění venku a člověk se nikde netísní,“ chválila volbu pořadatelů návštěvnice Denisa (21).

Další Free Art Sunday proběhne 17. července, 31. července, 14. srpna, 28.srpna a letní umění pod širým nebem zakončí poslední Free Art Sunday před Crossem 11. září 2016.

Fotogalerie
17 fotografií