Někdo v létě odpočívá a užívá si sluníčka a klidu, jiný musí pracovat, další si musí zvykat na změny, které nutně vyvstanou. Tak jako je řada ulic v Praze rozkopaných z důvodu nutných oprav, tak se i přes léto různé opravné práce a s nimi spjaté změny dotýkají provozu MHD.

Oprava obratiště do konce léta

Kvůli opravám obratiště Háje a jeho přilehlých autobusových zastávek se změny v jízdních řádech dotknou tří autobusových linek. Nejedná se ale o nic komplikovaného. Provoz linky 165 je místo ve stanici Háje ukončen v zastávce Modrá škola, která je od Hájí co by kamenem dohodil.

Linka 197 je prodloužena do trasy Smíchovské nádraží – Jižní Město. Ve stanicích Horčičkova a Jižní Město bude mít stejné stání jako linka č. 136. Ekvivalent zastávky Háje ve směru na Jižní Město je po dobu výluky zřízen v ulici Opatovská. Na trase Poliklinika Budějovická – Jižní Město po dobu oprav obratiště jezdí linka č. 203. Ta bude rovněž sdílet autobusové zastavení ve stanicích Horčičkova a Jižní Město s linkou č. 136, a také bude do zastávky Háje zajíždět v ulici Opatovská. Předpokládaný konec oprav obratiště a obnovení běžného provozu je odhadován na konec srpna.