Po dvou měsících dolaďování a dalších úpravách je aplikace připravena. Změn je pouze několik, ale jsou zásadní. „Pražané nyní dostávají vyladěnou aplikaci rozšířenou i o vlaky a příměstské autobusy. Hlavní změnou jsou mimořádnosti a další výluky, které tu naleznou. Jsem rád, že se nám podařilo sladit veškeré informace do jedné aplikace, se kterou se cestující neztratí,“ popsal Petr Dolínek (ČSSD), radní pro dopravu.

U některých spojů navíc lidé uvidí, kde přesně se spoj nachází. „Uživatel aplikace získá všechny aktuální informace na jednom místě. U vlaků a části autobusů ukazuje aplikace navíc i aktuální polohu vůči jízdnímu řádu,“ řekl ředitel Pražské integrované dopravy Petr Tomčík.

Placení skrze aplikaci

Do budoucna by měla navíc mobilní aplikace umět i placení lístků. „Od poloviny tohoto roku spustíme zcela nový a moderní systém v oblasti placení v dopravě. Platby v pražské MHD a ve Středočeském kraji budou moci cestující provádět přes mobilní aplikaci. Navíc si lidé budou moci nahrát jízdné nejen na Lítačku, ale také na běžnou platební kartu,“ dodal Tomčík.

„Městská hromadná doprava v Praze slouží nejen místním, mnozí naši cestující dojíždí ze Středočeského kraje. Jsme proto velice rádi, že také oni díky vylepšené mobilní aplikaci budou moci dostávat aktuální informace o svých spojích. Doprava po Praze a jejím blízkém okolí se tak stává opět efektivnější a pohodlnější,“ doplnil na závěr Ladislav Urbánek, dopravní ředitel Dopravního podniku.

Dalšími novinkami je přehledná mapa zastávek až do podrobnosti jednotlivých nástupišť, v mapě lze najít také všechna prodejní místa s aktuální otevírací dobou i záchytná parkoviště s jejich aktuální obsazeností. Nechybí ani oblíbené informace o aktuálním stavu bezbariérových zařízení. Aplikace PID Info je dostupná na obou nejpoužívanějších platformách (Android a iOS).
Fotogalerie
7 fotografií