V pondělí bychom se mohli dočkat prvních sněhových vloček. Ty se budou střídat s kapkami deště. Proto doporučujeme přibalit si ráno do tašky deštník. A rozhodně nezapomeňte čepici, šálu a huňatý svetr. Teplota nepřesáhne 5 stupňů Celsia. Po setmění dojde k ochlazení o pouhý jeden stupeň.

V úterý se nemusíte bát, že by vám účes zničil déšť nebo slabé sněžení. Teploty dokonce povyrostou na 8 stupňů Celsia. Jediné, co nedodá na náladě, bude zatažené nebe. Uvařte si šálek horké čokolády a užijte si podvečer v teple doma. V noci totiž opět spadnou teploty na 4 stupně Celsia.

Ve středu už na nás konečně skrz mraky vykoukne slunce. Teploměry budou ukazovat příjemných 9 stupňů Celsia. Na romantickou procházku venku ale doporučujeme počkat si na následující dva dny, kdy bude ještě tepleji. Noční teploty opět spadnou na 4 stupně Celsia.

Ve čtvrtek bude po nebi proplouvat hodně mraků, přesto si užijeme i slunečního svitu. Teploty konečně povyrostou na 11 stupňů Celsia. A tak pokud máte chuť jít na rande na krmení labutí, hurá k vodě. Večer opět spadnou teploty na 4 stupně Celsia. A tak po setmění vyrazte zase někam do tepla.

V pátek bude stejně jako předešlý den. Nad hlavami budeme mít mraky i slunce. Není tedy divu, že se teploty ještě dnes udrží na 11 stupních Celsia. Pokud jste tedy nevyužili čtvrtka k procházce, máte poslední možnost. Další dny dojde k ochlazení. V pátek v noci očekávejte jen 5 stupňů Celsia, tak se při cestě z hospody nezapomeňte na lavičce. 

V sobotu teploty klesnou na 9 stupňů Celsia. Ale jelikož bude příjemně šimrat slunce do tváří, byla by škoda strávit víkend doma u monitorů a televize. Vezměte si čepici, šálu a rukavice a vydejte se po obědě na procházku do parku. V noci opět klesnou teploty na 5 stupňů Celsia.

V neděli očekávejte oblačné nebe a 8 stupňů Celsia. Pokud se chystáte ven, tak se pořádně teple oblečte, jinak si užijte společnost někde v teple u topení. Neděle bude ideálním dnem na hraní deskovek. Úklid nechte na další víkend. V noci bude zase jen 5 stupňů Celsia.

Dagmar Honsová o tom, jak pozorovat noční oblohu: