Obyvatelé dvou nových čtvrtí na Zličíně se konečně dočkají chodníku, který je propojí. Při rozsáhlé výstavbě nových čtvrtí na Zličíně se před osmi lety totiž zapomnělo vybudovat cestu pro chodce či cyklisty mezi ulicemi Milotická a K Třešňovce. Místo chodníku tak byla na místě pouze vyšlapaná a v dešti rozblácená cesta. 

Rozbahněnou cestu mezi ulicemi K Třešňovce a Milotickou konečně propojí chodník.
Autor: chodcisobe.cz

Cesta k výstavbě chodníku však byla více než dlouhá. Rada městské části Praha-Zličín už v roce 2012 s ohledem na přibývající obyvatele nových čtvrtí projevila zájem o vyřešení problému chybějící cesty mezi Milotickou a K Třešňovce z vlastních finančních prostředků a rozhodla záměr předložit Zastupitelstvu městské části Praha-Zličín ke schválení.

Legislativní proces a souhlas majitelů pozemků

Komplikované vlastnické zájmy lidí, kterým pozemek částečně patří, a také dlouhý legislativní proces však stavbu oddálily o více než čtyři roky.

Nyní se však lidé mohou těšit na brzké dokončení cesty a konec trápení se blíží. „No hurá, chodník se tam slibuje už asi osm let, to to trvalo. Potřebují ho hlavně lidi ze Zličínského dvora, dřív jsme tam bydleli a jediná cesta na metro byla právě přes tohle bahno,“ napsala k situaci na sociální síti Lucka.