Čekali zřejmě na poslední metro a dlouhou chvíli si potřebovali zkrátit výjevy a rozjíveným chováním. Když mladíky na to upozornil jiný muž, pořádně to odnesl. Napadení na nástupišti zachytily bezpečnostní kamery.„Umravňující slova mladíky rozčílila natolik, že na muže po chvíli zaútočili a opakovaně ho udeřili pěstí do obličeje tak, až spadl na zem. Tam ho navíc jeden z agresorů kopl do obličeje. Násilníci, kteří po napadení odjeli do stanice Flóra, způsobili osmatřicetiletému muži vážné zranění v obličeji, se kterým vyhledal lékařské ošetření,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Převlékli se

Díky záznamům z kamer se podařilo policii zachytit alespoň tváře agresorů a i to, že se během cesty stihli převléknout, aby policistům ztížili práci. Díky tomu, že záběry policisté pustili „do světa“ dopadlo pátrání úspěšně.

„Díky operativně pátrací činnosti a poznatků od spoluobčanů se podařilo policistům zjistit totožnost obou pachatelů. Jedná se konkrétně o sourozence z Kladenska ve věku 22 a 23 let,“ prozradil Rybanský.

Vězení až na tři roky

Ti reagovali na výzvu policistů a dostavili se na policejní služebnu do Bartolomějské. Tam se ke svému jednání doznali a uvedl, že inkriminovaného dne přijeli do Prahy za zábavou, která ale skončila shora popsaným incidentem, ve kterém sehrál svou roli i alkohol. Policistům sdělili, že je útok velice mrzí a že se  jsou připravení se poškozenému jednak omluvit a také mu nahradit veškerou vzniklou škodu.

„Na základě všech zjištěných a zadokumentovaných skutečností obvinil vyšetřovatel oba mladíky z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Za tyto delikty jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. S ohledem na jejich dosavadní beztrestnosti jsou obvinění stíháni na svobodě,“ dodal Rybanský.

Fotogalerie
6 fotografií