Přepadení ve směnárně v libušské tržnici trvalo zhruba deset minut. „Zatím neznámý maskovaný pachatel tam vstoupil do směnárny a okamžitě se vrhl na ženu, která seděla za přepážkou. Povalil ji na zem a začal ji tlouct pěstí do obličeje. Pak se ji snažil spoutat rychloupínacími páskami a ústa zalepit páskou. To se mu ale nepodařilo,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Lupič vtrhl do směnárny a povalil ženu za přepážkou na zem: 

 

Přepadená žena ze strachu zloději, který měl na sobě oblečení vojenského typu tmavší zelené barvy, na zádech batoh zeleno-černé barvy a mluvil rusky výrazně hlubokým hlasem, vydala hotovost. Pak se stalo ale něco, co nikdo nečekal. „Na konci pachatel poškozenou několikrát obejmul a snažil se ji utěšit,“ dodal Daněk.

Zloděj po loupeži odjel na kole: 

Muž nakonec vyběhl ze směnárny, nasedl na dámské červeno-bílé kolo, na kterém přijel, a odjel neznámo kam. Policie po muži pátrá. 

„Kriminalisté doufají, že při kombinaci všech těchto faktů někdo muže pozná a zavolá na linku 158. Za trestný čin loupež hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk.