„Zmiňovaného dne přišel mladík a dívka přibližně v půl páté ráno do jednoho z domů v ulici Slezská. V tomto směru mají trošku ‚máslo na hlavě‘ sami obyvatelé, neboť vchodové dveře do nemovitosti nejenže nebyly zavřené a zamčené, ale byly naopak zcela dokořán,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Video
Video se připravuje ...

Zloději chtěli vykrást dům na Žižkově, po 10 minutách řádění ale sami odešli s nepořízenou. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Dvojice si poté vzala na paškál například dvě bezpečnostní kamery, které se snažili demontovat. To se jim ale nepodařilo a tak je alespoň zničili. Stejným způsobem naložili i s dveřmi do vnitrobloku domu, sklepa nebo na WC. U těch zničili bezpečnostní zámky a vypáčili dveřní panty. Nikam se nedostali a tak asi po 10 minutách odešli z domu s nepořízenou neznámo kam,“ dodal Hulan.  Zloději svým řáděním způsobili celkovou škodu ve výši 25 tisíc korun. Policisté místního oddělení Žižkov nyní z tohoto místa prosí širokou veřejnost o pomoc při pátrání. Pokud byste kdokoliv znal totožnost mladíka nebo dívky, zachycených na záběrech bezpečnostních kamer, předejte tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.