K síti PLZEN Sport Wi-Fi je možné se přihlásit během několika vteřin, stačí pouze potvrdit podmínky. „V plaveckém areálu je nově sítí pokrytý vnitřní prostor tribun u hlavního bazénu, u atletického stadionu jde o prostor hlediště a navíc sektory, které využívají například novináři, v areálu TJ Lokomotiva jsme instalovali připojení v hlavní hale,“ uvedl vedoucí úseku infrastruktury SIT Libor Červený s tím, že nejvíce času zabralo správné umístění a nasměrování techniky.

Výhodou Plzně je fakt, že má na svém území velmi dobrou optickou síť. „Ta pokrývá na 130 městských budov. Instalace wifi připojení v těchto lokalitách tak již nepřináší velké náklady spojené s technickým řešením. V rámci konektivity pak využíváme zkušenosti s chytrou sítí zprovozněnou na jaře na stadionu ve Štruncových sadech,“ řekl náměstek primátora Pavel Šindelář.

Wifi síť na sportovištích je speciálně přizpůsobena, aby zvládla připojit velké množství zařízení na malém prostoru. Kombinuje moderní bezdrátové technologie, specializovaný software a služby optimalizované pro sport a zábavu. V Plzni jsou nyní k dispozici už více než dvě desítky míst s bezplatným připojením.

VIDEO: V Praze fungují wifi zastávky MHD.

Wi-fi zastávka už funguje například na Husinecké nebo Jindřišské.
Autor: Matěj Smlsal