Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Svojše a Rejštejn na Klatovsku. Ženy jely po silnici z kopce dolů. „Při průjezdu pravotočivé zatáčky řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy, dostala smyk, při pravé straně komunikace narazila do zábradlí, to přerazila a skončila v potoce, kde se vozidlo převrátilo na pravý bok,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Peugeot spadl z výšky asi pět metrů. Obě ženy uvízly v kabině a vyprostit je museli hasiči. „Nejdříve jsme auto zajistili za pomoci popruhů a pak jsme obě ženy vyndali ven. Jedna z nich si stěžovala, že ji bolí hlava,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Ženy cestující v autě mohou mluvit o velikém štěstí. „Řidička utrpěla lehké zranění a převezli jsme ji na chirurgii do Sušice. Její spolucestující jsme na místě vyšetřili, a protože nebyla zraněná, nechali jsme ji na místě nehody,“ řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní. Předběžná škoda na autě Peugeot Partner a zničeném zábradlí je asi 115 tisíc korun.

VIDEO: Na Plzeňsku boural záchranářský vůz.

Fotogalerie
5 fotografií