Zloděj se do auta podle policie vloupal v úterý kolem 14. hodiny. Nerozpakoval se rozbít boční okénko, sám určitě netušil, jak tučný lup ho čeká. „Kromě několika osobních věcí majitele vozu odnesl i uschovanou finanční hotovost přesahující částku čtyři miliony korun,“ řekl mluvčí ostravské policie Richard Palát.

Jde o jeden z nejvyšších lupů vykradačů zaparkovaných automobilů v Moravskoslezském kraji. Například v roce 2007 přišel podobným způsobem o milion korun řecký podnikatel v Krnově na Bruntálsku. Peníze nechal v kufru zaparkovaného auta. Vůz i s penězi ukradl neznámý zloděj. Policisté našli jen auto.

Američan vypsal odměnu

Krádež milionové částky z automobilu řešili policisté i o několik let dříve v Ostravě. I tehdy byl okraden cizinec. Američanovi (56) zloděj ukradl z auta milion korun a další věci v hodnotě 500 tisíc. Cizinec vypsal na dopadení zloděje odměnu 100 tisíc.

Pomocí svědka pak policie zloděje dopadla. Z krádeže kriminalisté o několik měsíců později obvinili nevlastního bratra manželky okradeného. Společně s dalším komplicem většinu peněz utratil v erotických klubech. V jednom z nočních podniků dokonce nechali 200 tisíc korun, a stali se tak TOP hosty.

Pokud se policistům podaří dopadnout zloděje-rekordmana, hrozí mu až 8 let vězení.

VIDEO: Vyrobil si falešné peníze na kopírce a kupoval za ně mobily!

Video
Video se připravuje ...

Vyrobil si falešné peníze na kopírce a kupoval za ně mobily! tv JOJ