První možnost zakoupit si vstupenku nabídli organizátoři v pátek, kdy si zájemci mohli pořídit lístek za 1990 korun, což je nejnižší možná cena. Stačilo ani ne 24 hodin k tomu, aby pořadatelé měli přehled o projeveném zájmu pro příští ročník.

„Jakože jste fakt vykoupili 9 000 lístků za ani ne 24 hodin? Milujeme vás!“ vzkázali organizátoři na sociální síti fanouškům festivalu.

V komentářích se kromě chvály poté dočetli také několika výtek, například právě k tomu, že obrovská masa lidí, která na festival chodí, ublížila atmosféře. To některým lidem vadí a příští rok vidí ve znamení generační obměny mezi návštěvníky. „To bychom neradi, proto letos investujeme do zlepšení zázemí a samozřejmě musíme předejít loňské situaci na branách,“ informují organizátoři.

Jiným rostoucí počet návštěvníků nevadí, spíše by uvítali větší areál. „Kapacitu areálu určitě zvyšovat nebudeme, místo kvantity se zaměříme na kvalitu,“ uvedli pořadatelé.

První várka lístků je tedy pryč. Teď je v prodeji druhá várka, kdy se za čtyřdenní lístek platí 2 290 korun. Po vyprodání 9 tisíc vstupenek za tuto částku se cena dalších 9 tisíc lupenů navýší o 300 korun. Před koncem předprodeje si pak zájemci budou moci lístek pořídit za bezmála 3 tisíce korun. V případě, že nebude vyprodáno, na místě zaplatí zájemci za vstup 3 100 korun. Organizátoři ale varují, aby lidé pořizovali lístky pouze u autorizovaných prodejců.

VIDEO: Letos návštěvníky ochlazovali v rozpálených dnech hasiči.

Video
Video se připravuje ...

Návštěvníci uvítali přítomnost hasičských vozů, které je osvěžovaly studenou vodou... Soňa Molatová

Fotogalerie
6 fotografií