Krátce poté, co dívku pobodal hmyz, zvládla plavkyně ještě zvednout ruku a naznačit tak volání o pomoc. Pak začínala být situace kritická.  „Plavkyně se začínala potápět. Dívku policista vytáhl na hladinu, ta mu ještě sdělila, že asi byla bodnuta hmyzem. Pak již nereagovala. Policisty byla nejprve přepravena na palubu služební lodi, kde jí poskytli pomoc, a současně ji dopravili na břeh,“ popsala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„S osobním poděkováním za záchranu se setkáváme zcela výjimečně a ve stejném duchu se nesla i atmosféra samotného setkání sportovkyně a policistů,“ informovala Holčáková.

Při setkání Eliška společně s policisty vzpomínala na to, jak se celá situace odehrála. Chvíle, kdy jí šlo o život, si vybavuje. Pamatuje si, jak zvedla ruku, i policistu, který ji vytáhl nad hladinu. Tím byl Ondřej Šťastný. Podle něj  byl právě signál rukou zásadní, protože před policisty tehdy plavala skupina dalších lidí.

Šťastný dopravil Elišku na loď, základní ošetření jí poskytl jeho kolega Miroslav Poruba, David Weiss mezitím směřoval plavidlo ke břehu, kde si dívku mohli převzít do péče záchranáři.

Osobně se Eliška setkala se svými zachránci v pondělí odpoledne. Kromě jiného jim oznámila, že uvažuje o povolání policistky.

Fotogalerie
4 fotografie