„Jde o unikátní koncept založený na trhovém prodeji masa, uzenin, sýrů, pečiva, vajec, koření, bylinek a dalšího zboží, které z hygienických důvodů není dost dobře možné prodávat na tržišti pod otevřeným nebem,“ uvedl provozovatel tržnice Pavel Bartošek.

Tržnice je umístěná do bývalého Domu potravin a zájemci v ní najdou lokální, čerstvé a kvalitní produkty. „Své si zde najdou příznivci masových pochoutek, těstovin i vegetariánských a dokonce raw dobrot,“ doplnil Bartošek.

Tržnice je zatím uvedena do zkušebního provozu. „Musíme otestovat veškeré zapojené technologie a celý provoz budovy sladit. Máme na to čas do konce prázdnin. Stanovili jsme si už termín opravdu velkého a slavnostního otevření tržnice, a to 13. září,“ upřesnil provozovatel tržnice.

Video
délka: 00:30
360p 240p

Specializovaná krytá tržnice zaměřená na potraviny bude nápadná velkými okny. Zájemci ji najdou v horní části Zelného trhu v Brně. Hynek Zdeněk