„Chtěli jsme otevřít 20. června. Odklad ale způsobila instalace vnitřních kójí pro nájemce ve 3. podlaží. Kovové konstrukce kójí je potřeba upravit a náš dodavatel nám není schopen původní termín garantovat. Mohli bychom otevřít 2. podlaží, ale to by nebylo komfortní pro zákazníky ani prodejce, a proto jsme se rozhodli termín odložit a tržnici otevřít jako celek,“ informoval Pavel Bartošek, pronajímatel Tržnice Brno.

S tím souhlasí i zástupci městské části Brno-střed. „Pronajímatel nás s touto skutečností seznámil a projevuje velkou snahu věc aktivně řešit tak, aby byla tržnice bezodkladně otevřena. Bereme vzniklou situaci na vědomí a s postupem pronajímatele souhlasíme,“ uvedl místostarosta MČ Brno-střed Jiří Švachula.

I přes posun termínu otevření se 20. června něco na Zelném trhu otevírat bude. Konkrétně to bude pasáž mezi Zelným trhem a Radničním náměstím Staré radnice. „Na slavnostní přestřižení pásky je ještě brzo, zástupci MČ Brno-střed proto slavnostně vytáhnou kovovou mříž, která obě náměstí odděluje,“ informovala Kateřina Dobešová, tisková mluvčí Brno-střed.

V pasáži a přilehlém okolí nové tržnice se bude ve dnech 20. a 21. června konat festival autorské módy a designu MINT. Navíc se zde budou formou cateringu prezentovat vybraní nájemci, kteří budou po otevření prodávat v 1., 2. a 3. podlaží Tržnice Brno. „Takže Brňané přece jen budou mít šanci již 20. června ochutnat alespoň část nabídky budoucí tržnice,“ doplnil Jan Šmikmátor, tiskový mluvčí Tržnice Brno.

VIDEO: Výběr z ovoce, zeleniny a dalších potravin má na Zeleném trhu letitou historii. Nyní ale budou trhovci pod střechou.

Video
Video se připravuje ...

Specializovaná krytá tržnice zaměřená na potraviny bude nápadná velkými okny. Zájemci ji najdou v horní části Zelného trhu v Brně. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
4 fotografie