Mim, herec a bavič si Manéž s pořadovým číslem 54 očividně užívá, nahrává hostům. Zkrátka starý dobrý Polívka. Třicet let po vzniku prvního dílu ale odmítá jakékoliv bilancování. „Teď jsem tady a soustředím se na novou práci. Těším se, zároveň ale netajím, že jsem trochu nervózní,“ řekl Blesku těsně před generálkou.

Do nové Manéže pozval mimo jiné herce Michala Suchánka a Marii Doležalovou nebo kapelu Chinaski. Se Suchánkem (51) si střihl scénku, ve které herce navlékl do rytířského brnění, aby z něj vzápětí udělal moudrého šaška. Na řadu přijde i proslulý deformátor obličeje. Oba – Polívka i Suchánek – si padli očividně do noty. „S Bolkem je to zážitek a velká legrace. Za pozvání jsem hodně rád,“ svěřil se Suchánek.

Bolkův humor je nenahraditelný

Marie Doležalová (29) prý až tváří v tvář legendě pochopila, v čem je genialita mimových improvizací. „Jsem Bolkem fascinována. Zároveň mě to burcuje, abych se naladila na stejnou notu,“ svěřila se herečka a blogerka, která ve výstupu hraje vlezlou novinářku.

Třicet let drží režisérskou taktovku Manéže Rudolf Chudoba. „Bolkův přínos pro Manéž je v jeho humoru, ten je nenahraditelný. Nový díl toho bude důkazem,“ ubezpečuje režisér.

Tři brněnská představení Manéže nyní zaznamená Česká televize. Důkaz, že je Bolek Polívka zase zpět a v plné síle, odvysílá na jaře.

 

Fotogalerie
18 fotografií