„Hollan byl možná dobrým aktivistou, schopným dobře žít z dotačních peněz. Jako politik a náměstek ale selhal na plné čáře a měl by odejít,“ je přesvědčen zastupitel za ODS Libor Šťástka.

V boji proti náměstkovi primátora pro dopravu se ODS spojila se spolkem Brno autem a Mladými konzervativci. Důvod? Vadí jim, že Hollan vykazuje mnoho zbytečných cest po evropských zemích, chybí mu kvalifikace, jezdí „na černo“ v MHD, nemá řidičák a ruší parkovací místa v Brně, kterých je přitom velký nedostatek.

ODS chce na zastupitelstvu iniciovat již třetí hlasování o Hollanově odvolání. Tentokrát chce přitom prosadit tajnou volbu a věří, že se k ní přidají i koaliční zastupitelé. Navíc chce zveřejnit internetovou petici za Hollanovo odstoupení.

Hollan uvedl, že ODS se připojila k občanskému aktivismu, který v minulosti ignorovala a zesměšňovala. „Považuju za bizarní, že prakticky všechny argumenty pro moje odvolání pochází z nepravdivých textů na humoristické stránce ‚Žít z Brna‘, které napsal sám Šťástka,“ sdělil Hollan. A dodal, že s kolegy stihl za dva roky udělat víc věcí než on za posledních deset let a že skončily privatizace městských bytů rodinným příslušníkům. „Což za něj bylo běžné,“ řekl Hollan.

Náměstek primátora se už dříve vyjádřil, že odstoupit nehodlá. „Zatím jsem nedospěl k tomu, že bych měl odstoupit. Pokud k tomu dospěju, tak odstoupím,“ slíbil.

Fotogalerie
4 fotografie