Od úterního odpoledne Brno obcházel strach. Večer nad městskou částí Lužánky létal vrtulník, ulice se jen hemžily policisty. Na útěku byl totiž vrah! Ten v arboretu Mendelovy univerzity ubodal čtyřiadvacetiletou dívku, studentku z Brněnska.

První informace, že se policii už muže podařilo chytit a že jde o jejího bývalého přítele, se objevily už ve středu večer. Policisté je ovšem odmítli komentovat. Ve čtvrtek ráno je mluvčí dokonce zcela popřela. „Informace o tom, že jsme již pachatele zadrželi, nejsou pravdivé a šíří je nezodpovědní lidé. Jakmile budou nové poznatky, určitě o nich dáme vědět,“ prohlásila mluvčí policie Petra Ledabylová.

Na tiskové konferenci, kterou policisté svolali na 14. hodinu ve čtvrtek, oznámili, že mají podezřelého – o rok mladšího expřítele, se kterým se zavražděná dívka podle informací Blesk.cz nedlouho před činem rozešla.

Zatčený muž je z Brna, policie jej zadržela poté, kdy ve středu ráno ztotožnila mrtvou dívku. Zatčen byl krátce poté na ulici před svým bydlištěm. Dívka byla studentkou Mendelovy univerzity a pocházela z okresu Brno-venkov.

„Během čtvrtečního odpoledne jej obviníme z vraždy. Podezřelý muž nespolupracuje,“ řekl Blesku šéf brněnské kriminálky Leoš Tržil s tím, že na muže plánují uvalit vazbu. „Vylučujeme sexuální a loupežný motiv. V činu hrály hlavní roli vztahy, dívka se s přítelem totiž rozešla.“

Policie nepotvrdila, že vrah dívku ubodal. Obviní jej ale z vraždy ve třetím, nejpřísnějším odstavci se sazbou až dvaceti let vězení, v úvahu připadá i výjimečný trest doživotí.

Vražednou zbraň policie ještě nemá, pátrá po ní. Stejně tak po dámské černé kabelce, kterou měla dívka v okamžiku smrti na sobě. „Žena byla zavražděna bodnořezným předmětem,“ upřesnil Tržil.

Policie pátrá po černé kabelce, kterou měla mít žena u sebe
Autor: Jiří Nováček

Fotogalerie
15 fotografií