Znalci z oboru psychologie a psychiatrie, kteří pracují na případu Kevina Dahlgrena, dohledávají další a další informace o psychickém stavu obviněného muže. „Vyžádali si ještě další materiály nutné ke zpracování zprávy, což prodloužilo zkoumání,“ uvedl podle serveru Novinky.cz zdroj blízký vyšetřování.

Kvůli tomu je už nyní o měsíc prodlouženo vyšetřování případu. Další zdržení může nastat, pokud by si znalci vyžádali záznamy od lékařů z USA. Určení psychického stavu Dahlgrena je totiž pro případ asi nejdůležitější. Pokud by v důsledku psychického onemocnění bylo prokázáno, že v době vražd byl nepříčetný, nemohl by být za činy souzen. A místo ve vězení by pak skončil pouze v detenčním ústavu.

Kevin Dahlgren byl obviněn ze čtyřnásobné vraždy svých vzdálených příbuzných, u kterých v roce 2013 v Brně bydlel. Svůj čin chtěl zamaskovat požárem, sousedi ale spatřili kouř, a vše bylo uhašeno dřív než byla těla zničena. Dahlgren prchnul do Spojených Států, kde byl okamžitě zadržen. Do Česka byl vydán na konci srpna 2015.

Fotogalerie
11 fotografií