Prázdninová rekonstrukce změnila Divadlo Bolka Polívky k nepoznání. Kabely trčící ze zdi, hromada suti, spousta nářadí a především tma. Tu ale zanedlouho vystřídá kompletně nové osvětlení. Od prvního července elektrikáři rozvedli téměř 17 kilometrů kabelů. Město Brno tak po loňské opravě střechy pokračuje v renovaci budovy, ve které divadlo sídlí od roku 1993.

Nové rozvody elektřiny jsou první fází opravy divadla, bez které by nebylo možné pokračovat dál. V příštích letech čeká prostory nová vzduchotechnika a dosud chybějící jevištní zázemí. I přes ne vždy příznivé podmínky letos divadlo vstoupí do jubilejní 25. sezony. Tu by mělo zahájit 11. září představením Mínus Dva. 

Ředitel divadla Ondřej Chlumský doufá, že stavební firma stihne opravy včas. „Zatím jedeme podle plánu, pevně věřím, že zahájení sezony stihneme v termínu,“ uvedl. Opravu divadlo potřebovalo již dlouhou dobu. Město do rekonstrukce investovalo 4,3 milionu Kč.

Kromě nových rozvodů technici vymění na 240 svítidel a tři stovky zásuvek nebo spínačů. „Takto rozsáhlá oprava se v tomto objektu neuskutečnila více než čtvrtstoletí a na velmi špatný stav elektrorozvodů již poukazovaly i poslední revizní kontroly,“ uvádí ředitel divadla Ondřej Chalupský. 

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Chalupský popisuje průběh rekonstrukce. BLESK: Jolana Halalová

V tuto chvíli divadlo nabídne divákům představení na letní scéně v Biskupském dvoře. Tam až do 23. srpna uvádí oblíbená představeni jako Mínus dva, Caveman nebo Naked truth. Od září se diváci mohou těšit na tak trochu slavnostní sezonu. Divadlo totiž oslaví čtvrt století. 

Fotogalerie
17 fotografií