Bratři Orffové překvapili v roce 2013 na cenách Anděl. Vyhráli v kategorii skupina roku. Od té doby sklízí s deskou Šero snad jen samou chválu. Akademie populární hudby se nemýlila. Jedinečný styl, který lze přirovnat k indie-folku, lidi táhne. Fanoušci bohužel nemají příliš možností kapelu potkat. I proto byl koncert ve Flédě jedinečný. Ale není to zdaleka vše. Stejně jako jindy, byla kapela i tentokrát neobyčejná. Hluboká hudba, která sedne snad každému, inspirovaná českou písničkářskou tradicí. V klubu panovala příjemná atmosféra. 

V první desce autoři představují hrdinu Seržu Vantóše, který je typickým příkladem maloměšťáka. Proto byla nejčastější otázkou publika "kdo je Serža?". Dnes je spíše záhadou proč se skupina objevuje na hudební scéně tak sporadicky. Jsou Bratři Orffové pro členy pouze koníčkem? Nebo chystají něco většího? Snad se odpověď brzy dozvíme.

V druhé polovině Slovenský Longital představil novou desku Divoko. Tu vydali na podzim loňského roku. Již teď je deska označována za jedno z nejsilnějších československých alb roku. Trio využívá organický zvuk nástrojů. Na kytary hrají pomocí smyčců. Právě díky tomu dotváří divokost a nespoutanost všech písní. Křehké melodie se prolínají s jazzovou improvizací, vše ale dohromady tvoří neobyčejný zážitek.

Fléda zahájila rok skvělým výběrem, můžeme se tak těšit na švédské MOVITS! Cigarettes after sex, zasněný pop z USA. 

Fotogalerie
11 fotografií