Valerij každopádně doplatil na náklonnost k brněnským zlatokopkám. Před pěti lety si vydržoval dvě mladičké tanečnice (tehdy 15 a 20). Platil jim elektroniku, dovolené, boty, šminky a dívenky mu oplácely sexem. Když ale chlápek slečny omrzel, svěřily se policii, že s Rusem souložily nedobrovolně. A Valerij skončil s obviněním ze znásilnění ve vazební věznici.

Soudce: tohle trestní senát ještě nezažil!

„Případ je dvojnásobně unikátní. Narazil na sebe sebestředný narcis a manipulátor, navíc sexuálně nadržený vůči mladičkým dívkám, a dvě vypočítavé prospěchářky,“ konstatoval soudce Michael Vrtek. Při svém rozhodování se senát vzepřel znaleckým posudkům, které označovaly děvčata za věrohodná.

„Soud má pochybnosti o věrohodnosti svědkyň,“ zdůraznil soudce. Po půlročním zkoumání spisu, facebookové korespondence dívek a analýze jejich výpovědí, označil slečny Š. a S. za nevěrohodné, vypočítavé a životem protřelé manipulátorky.

„Obě střídaly partnery jako na běžícím pásu. Jedna z nich se druhé svěřila, že jen na Valentýna měla schůzku s třemi chlapy – a to ještě čtvrtý, její učitel na právnické fakultě, byl v záloze,“ konstatoval soudce. Jejich střet se stárnoucím Rusem dopadl kvůli povahám obou stran podle soudce katastrofou.

„Měsíc si s dívkou psal, pak ji měl znásilnit, pak si zase v pohodě měsíc psali, sešli se na hotelu, kde ji měl zase znásilnit, a opět si psali a opět se sešli,“ konstatoval soudce Vrtek. Sex mezi Valerijem a dívkami nepochybně byl, ale podle soudce nelze věřit tomu, že by šlo o znásilnění. „Slečny velmi dobře věděly, o co jde,“ dodal soudce.

Po propuštění z vazby se musí pakovat z ČR

Příběh z červené knihovny by měl dokonalý konec, kdyby se Valerij odebral z vazební věznice přímo na letiště. Dokonalý happy end mu ale v poslední vteřině překazil žalobce. Přímo v soudní síni podal proti rozsudku stížnost – a Rus tak bude muset na verdikt olomouckého Vrchního soudu počkat za mřížemi.

Žalobce totiž nerozdýchal vzpouru trestního senátu proti posudkům. „Takový postup soudu jsem ještě nezažil,“ kroutil hlavou návladní Marek Vagai.

Nejprve láska a peníze, pak nenávist a strach

Vousatý Casanova přitom vytrvale tvrdí, že dívky celou dobu lžou a že se ně něj smluvily. „Žádnou jsem nikdy neznásilnil,“ trval celou dobu na svém. Jeho verzi přisvědčila i jedna ze znalkyň, jejíž posudek se od ostatních zásadně lišil.

„Dívka se seznámila s obžalovaným ve svých dvaceti letech. Jednu dobu se do něj zamilovala, i přes velký věkový rozdíl jí imponovala jeho zkušenost i majetek. Pak si uvědomila, že vztah nemá perspektivu, snažila se ho ukončit. Dnes má k němu negativní vztah a bojí se ho,“ vykreslila pozadí vztahu psycholožka.

A co víc. Starší z tanečnic pak zřejmě přemluvila mladší kamarádku, aby paralelní románek s Rusem také napráskala jako znásilnění. „Jaké je to znásilnění, když jsme spolu byli s měsíčními přestávkami čtyřikrát v hotelu a mezitím si psali zamilované esemesky se srdíčky?,“ hájil se úspěšně Valerij.

Fotogalerie
3 fotografie