Bezmoc a bolest nad ztrátou syna. Tyto pocity se neustále silně prolínají v mysli matky, která by se ráda dozvěděla, co se stalo s jejím synem. „Chytil se špatné party, bral drogy a bydlel u jednoho svého kamaráda. Pravidelně za mnou ale chodil a najednou, jako když utne. Prakticky všechny osobní věci přitom po něm zůstaly,“ zdůraznila Marie.

Podle matky hrál Lukáš dobře na kytaru a hezky maloval. Od té doby, co ale začal brát pervitin, se začal měnit. „Bál se chodit po městě, protože měl neustále pocit, že ho někdo sleduje. Nyní jsem přesvědčena, že ho drogy zabily,“ řekla s roztřeseným hlasem.

Matka oslovila šamanku
Když totiž všechny výzvy a pátrání selhaly, rozhodla se zkusit využít šamanku z druhého konce republiky, kterou oslovila prostřednictvím Facebooku. „Požádala mne, abych jí poslala Lukášovy osobní věci. Do balíku jsem proto dala jeho oblíbenou bundu, fotku, peněženku a všechny jeho doklady a poslala jí to,“ zavzpomínala.

Odpověď šamanky Marii zaskočila a doslova zamrazila. „Napsala mi, že navázala kontakt s duchem Lukáše, který jí řekl, že zemřel na předávkování nějaké nové drogy. Jeho tělo pak údajně našli dva narkomani. Ti měli tělo Lukáše na příkaz jejich dodavatele drog zahrabat do země. Když jsem zjistila, že jmenovaní narkomani v Kyjově skutečně žijí, byla jsem v šoku,“ přiznala.

Syn má ležet v bývalé tvrzi
Tělo Lukáše se má podle šamanky nacházet přibližně pět kilometrů od Kyjova na místě, kde ve 14. století stála tvrz. Narkomani tam měli využít propadliny nad jednou ze zasypaných místností a hlínou pak hrob dokonale zahrabat.

Marie oslovila úředníky z kyjovské radnice a Jihomoravského kraje a s mapkou v ruce se vydali lokalitu prozkoumat. Společně pak vytipovali místo, kde by se tělo mohlo nacházet.

Pátraní začne ještě letos
„Výkopové práce budou probíhat v místech výskytu náletových dřevin po jejich likvidaci. Začít by se mělo ještě letos,“ stojí v úřední správě podepsané úředníky a archeology.

Zoufalá matka mezitím nechala v Kyjově sloužit mši za svého syna. Další se bude konat 17. prosince v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kyjově. „Byla bych moc ráda, kdyby se zprávy o smrti mého syna nepotvrdily, ale už tomu moc nevěřím,“ přiznala se slzami v očích.