Zklamání po nepovedeném boulderingu, kde Adam vypadl už v semifinále, vystřídalo nadšení. „Za druhé místo v kombinaci jsem rád, nebylo od vítězství až tak daleko, ale i s třetím místem bych byl spokojen,“ svěřil se brněnský sportovec po závodu.

Na olympiádu v Tokiu už Brňák pomýšlí

Takzvaná kombinovaná olympijská disciplína se představila na závěr Mistrovství světa v lezení a navíc úplně poprvé. Lezci v ní musí být opravdu všestranní. Soutěží se jak v lezení na obtížnost, tak v boulderingu a lezení na rychlost. Bouldering je druh lezení provozovaný bez lana na malých skalních blocích nebo nízkých skalách několik metrů nad zemí.


Na olympiádě v Tokiu v roce 2020 se bude v lezení soutěžit právě pouze v kombinované olympijské disciplíně. „Na olympiádu Adam určitě pomýšlí. Na trénink se začne zaměřovat v následujícím roce,“ řekla mluvčí Zuzana Musilová.

 

Jeho dětský vzor a strach na skalách

Pro Adama byla v dětství inspirací kniha Rock Stars od Heinze Zaka. Lezci v ní mu přišli šťastní, spokojení. Už jako dítě věděl, že by chtěl být jednou jako oni, což se mu splnilo,“ usmívá se Musilová.