Dodnes si nehodu svého bratra z roku 2007 neumí vysvětlit. „Brácha byl velmi zručný mechanik, jakýkoliv problém na motorce si dokázal opravit. Co se tehdy stalo, proto nechápu. Nevěřím, že udělal chybu,“ uvedla Paulína Hažmuková.

Ján měl tehdy 13 dnů Kawasaki Ninja ZX12R. Levotočivou zatáčku projel rovně. K žádné kolizi podle policie nedošlo. Nikde nebyla brzdná dráha. „Jeho život vyhasl na svahu u potoka. Na motorce přitom nedělal žádné blbiny a byl výtečný jezdec,“ kroutí nechápavě hlavou organizátorka motosrazu.

K motorkám měl blízko i její tatínek Aloiz, který na nich závodil, sledoval nejrůznější motocyklové akce a k motorkám přivedl i Jána. „Na motorce ale nezemřel, selhalo mu srdíčko,“ vysvětlila Hažmuková.

Motosraz, který připomíná oba muže, je rok od roku slavnější. Záštitu nad ním převzal český motocyklový reprezentant Karel Hanika. „Kapacitu máme 500 návštěvníků. Loni jich přijelo 450,“ upřesnila pořadatelka akce.

Letošní motosraz se uskuteční v sobotu 26. srpna ve Valticích, kde se návštěvníci mohou těšit například na kaskadérskou motoshow či vystoupení hudebních skupin. Účinkovat mezi nimi bude i Irnis, která na počest Jána Vychodila nazpívala píseň Nad zemí. Součástí programu bude i spanilá jízda účastníků akce.

VIDEO: Jánu Vychodilovi věnovala svou vzpomínku kapela Irnis, která na jeho vzpomínku nazpívala píseň Nad zemí.

Video
Video se připravuje ...

Kapela Irnis věnovala svou píseň Nad zemí památce Jána Vychodila (†35). Irnis

Fotogalerie
12 fotografií