Vážná nehoda omezila dopravu v Tachově, ve směru na Oldřichov se srazilo osobní auto s motorkou. „Řidička osobního vozidla, která jela z vedlejší silnice na hlavní komunikaci, se střetla s motocyklistou,“ popsala policejní mluvčí Hana Kroftová.

Na motorce jeli dva mladí muži. „Došlo ke zranění řidiče (27) motocyklu a jeho spolujezdce, který byl ve vážném stavu v bezvědomí letecky transportován do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekla Kroftová.

„Lékař musel před leteckým transportem u pacienta zajistit dýchací cesty napojením na umělou plicní ventilaci. Druhý středně těžce zraněný byl po ošetření přepraven po zemi na úrazovou ambulanci plzeňské fakultní nemocnice. Lehce zraněná řidička byla převezena do Stodu na chirurgii,“ popsal mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Policisté dali na místě řidiči motorky i řidičce auta dýchnout, alkohol před jízdou nepil ani jeden z nich. „Provoz na silnici na Oldřichov byl po dobu šetření nehody řízen kyvadlově,“ dodala Kroftová s tím, že nehodou se nadále budou zabývat policisté z dopravního inspektorátu v Tachově.

Fotogalerie
4 fotografie