Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vybírá si právě váš potomek střední školu? Využijte dny otevřených dveří! Na tohle si při tom dejte pozor

/
  • Vybíráte právě s potomkem střední školu?
    6. prosince 2017 ● 08:00

    V předvánočním období se shánějí nejen dárky, ale pokud se to vašeho dítěte právě týká, také střední školy. Dny otevřených dveří (DOD) jsou skvělou příležitostí, jak se s vybraným vzdělávacím zařízením seznámit osobně. Tohle vám doporučuje odbornice Jana Kovaříková!

  • 1.

    1.

    Rozhodně bych doporučila každému žákovi, aby navštívil DOD primárně na školách, na které se chce hlásit. Určitě však není na škodu obejít více škol a získat tím porovnání mezi školami.

    Ilustrační foto.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    2.

    Termíny DOD téměř vždy naleznete na webových stránkách školy. Některé střední školy pořádají dnů otevřených dveří více. Sezona začíná nejčastěji v listopadu a vrcholí na přelomu ledna a února.

    10 tipů jak uspět u přijímaček na střední školy!
    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    3.

    Při návštěvě se nezapomeňte zaměřit i na okolí školy, které mnoho lidí podceňuje. Je v okolí park nebo obchod? Jak daleko je např. zastávka MHD? Zdá se vám místo bezpečné?

    Ilustrační foto.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    4.

    Jedna z nesporných výhod DOD je možnost osobního kontaktu s pedagogy i vedením. Určitě si ale zkuste popovídat jak s učiteli, tak se studenty. Ti vám mohou popsat zkušenost se studiem a prozradit i to, co by vám učitel neřekl. 

    ...
    Autor: Shutterstock.com

  • 5.

    5.

    Učitelů se ptejte na způsob hodnocení (jak je časté a jakou má formu), ptejte se na vybavení školy (s jakými pomůckami pracují a zda si je budete muset dokupovat). Pořádá škola výměnné programy do zahraničí? Zajímavá může být odpověď na otázku, zda škola umožňuje individuální studijní plán.

    Ilustrační foto.
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    6.

    Studentů se ptejte na mimoškolní aktivity, zda funguje studentská samospráva, zda má škola studentský časopis, zda se jim výuka zdá těžká, zda je výuka praktická.

    Ilustrační foto.
    Autor: profimedia.cz

  • 7.

    7.

    Určitě se nebojte ptát. Pokud si na vás a vaše dotazy neudělá škola čas během DOD, dost pravděpodobně na vás nebude mít čas ani v situaci, kdy byste řešili se školou jakýkoli jiný problém.

    Přijímací zkoušky na střední školu
    Autor: scom

    DĚSIVÉ VIDEO: Student ohrožuje spolužáky nožem.

    Video
    Video se připravuje ...

    VIDEO: Student ohrožuje spolužáky nožem Twitter.com

    Fotogalerie
    9 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy