Sněženky a machři

Víkendové lyžování je ideální možnost, jak si nenásilně trochu zasportovat - ať už je vám pět či padesát. Člověk může jezdit, jak dlouho chce a jakým tempem mu to zrovna vyhovuje. Kdykoliv se dá odpočívat v bufetu nebo restauraci a když se vám zrovna nechce, můžete místo jezdění zvolit malou procházku. Pohled na zasněžené vrcholky hor, to je balzám na duši. Když počasí není nejpříznivější, dá se navštívit muzeum nebo třeba zajít na prohlídku zámku. Večer si potom vychutnat pěknou večeři v hotelu a vstávat s pestrou snídaní na stole.To je příjemná změna oproti všedním dnům.

Autor: Orea Hotels

Když je tráva zelená

Není nic jednoduššího než vzít batoh, pohorky a vyrazit výletit. Během procházky lesem se naše myšlenky soustředí na prožitek přírody a odprosťujeme se tak nevědomky od všeho negativního, co nás trápí. Nabízí se celá řada možností jak výlet pojmout. Pokud hledáte více vzrušující zážitek než se procházet, můžete se věnovat třeba horolezectví, sjíždění vody nebo kultuře. Výlety v přírodě představují úžasnou alternativu jak naložit s volným časem a přitom jsou zadarmo! Základem je svačina a náklady na cestu. Češi jsou přezdíváni tzv. národ svačinkářů právě proto, že trávíme tolik času na výletech se zabaleným řízkem v batohu. Například obchodní síť Decathlon nabízí široký sortiment batohů a veškerého sportovního vybavení. Celý sortiment najdete ZDE.

Autor: Decathlon

Správné vybavení na hory

Ať už se rozhodneme vyrazit na hory v létě či během zimy, základem je mít vhodné vybavení. Nepotřebujeme hodně věcí, jen několik. Ovšem musí být funkční! V nevhodných botách nebo s tlačícím batohem na zádech nás čeká zbytečně pozkažený zážitek z výletu. Pro vhodné outdoorové a cenově dostupné vybavení doporučujeme navštívit stránky www.alpinepro.cz.

Autor: Alpine Pro

8 tipů kam na hory po celý rok

České Švýcarsko – výlet na hrad Děčín

Krušné hory – město Sasko a bobová dráha

Železné hory – vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov

Rychlebské hory –Stříbrný potok

Kralický sněžník – Medvědí jeskyně

Bílé karpaty – moravské sklárny Květná

Lužické hory – Kryštofovo údolí

Broumovsko – zámek Adršpach

Více tipů na zimní radovánky, oblečení a dárky ZDE.