Recept:

150 g tavený sýr

50 g máslo

20 g hořčice

10 g vařená mrkev

10 g pažitka

sůl, pepř

50 g vlašské ořechy

100 g eidam

Autor: archiv Vinařský fond

Postup:

Rozšleháme si máslo s hořčicí, přidáme tavený sýr, mrkev na julienne (velmi jemné proužky) a nakrájíme pažitku. Ochutíme solí a pepřem. Pomocí pytlíku naneseme na sýrový podklad z eidamu a zdobíme vlašským ořechem.

Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:

Chuť pomazánky působí vyváženě, není příliš tučná. Použitá hořčice dodává pomazánce svěžest, která se velmi dobře zharmonizovala  se suchým jemným moravským Zweigeltrebe rosé 2011 nebo s lehkým růžovým sektem s čistou ovocnou dochutí.

Více informací na www.ruzove.cz.