Dobré růžové se výborně hodí jako osvěžující nápoj k piknikům, grilovačkám, a máte-li slabost pro sladké, tak nesmí chybět ani u dezertů. Jsou to vína mladá, která hravě lákají jemnými odstíny, podmanivou svěžestí a přímo vybízejí k ochutnání. Rosé se podávají vychlazená na 8 až 12 stupňů, jen tak se rozvinou všechny jeho přednosti v plné kráse. Ale co když se jdete třeba koupat a nevíte, jak si víno na místě vychladit? Vyzkoušejte tzv. „plážovky“! Jednoduše si vezměte své oblíbené růžové a zahrabejte je velmi hluboko do písku. Víno se tam vychladí na správnou teplotu a za pár chvil už můžete ochutnat první doušek. Ti odvážnější se mohou pokusit namíchat z rosé třeba originální osvěžující drink. Tak co, podlehnete růžovému pokušení?

Více o moravských a českých růžových vínech na www.ruzove.cz.