Všude budou navíc k dispozici obrazové bohatě zpracované dobové informace. Komu by to nestačilo, vřele doporučujeme filmové projekce, které přiblíží zábavnou formou rozmach vinohradnictví a vinařství v jednotlivých obdobích historie. Na závěr je připravena interaktivní „projížďka“ na kole vinařskými cyklostezkami, kdy návštěvník opravdu usedne do sedla a nechá se unášet krásnými výhledy na vinice. Výstava je umístěna do nově zrekonstruovaných barokních koníren, jejichž prostor dostal v kombinaci s citlivým nasvícením a komponovanou dobovou hudbou zcela nový rozměr.

Vinařskými podoblastmi na kole.
Autor: Praga Mystica

Autoři mysleli i na handicapované návštěvníky, proto jsou výstavní prostory bezbariérové. Pro zrakově postižené jsou navíc připraveny různé interaktivní a hmatové prvky. Tuto vůbec první souhrnnou stálou vinařskou výstavu připravila Praga Mystica s.r.o za podpory Jihomoravského kraje a Vinařského fondu pro Regionální muzeum v Mikulově. Pro veřejnost se jeho brány otevřou 1. 6. 2012.

Habánská keramika
Autor: Praga Mystica

Pokud si do Mikulova naplánujete výlet či dovolenou a nevíte, kde se ubytovat či kde najít další cíle vinařské turistiky, z bohaté nabídky certifikovaných vinařských zařízení si jistě vyberete přesně podle vlastních představ. Jejich přehled a kontakty na ně najdete na www.vinazmoravy.cz/certifikace .