„Víš, že to bude teprve moje druhá písnička v češtině? A ještě tam na mě máte samé špeky – voda jiskřřřivá, jen houšššť… To já nedám!“ bránila se se smíchem Tonya. Ale dala to, i když nám tvrdila, že „byla falllešná jako blázna.“ Fantastický výkon Jany i Tonyi můžete posoudit sami.

Tyto dámy daly svůj hlas, čas a energii originálnímu CD pro děti. Jmenuje se „Do Sýrie nejen za pohádkou“ a je plné pohádek, říkanek a písniček. Dá se říct, že je to CD od dětí pro děti. České děti totiž kreslily obrázky na obal a dokonce i načetly říkanky na CD. Jak se jim to líbilo?

Autor: Adra ČR

Kubík (4 roky) – Dobrý! Akorát byl ten mikrofon hrozně vysoko. Ale bavilo mě říkat to „na poušť se už vyprrrdnu.“

Terka (12 let) – Mě to prostě hrozně baví! Byl to můj sen. Jen je pak divný slyšet svůj hlas – slyším se úplně jinak.

Zuza (8 let) – Bála jsem se, ale nakonec jsem natočila ještě vánoční písničku. Tu dáme babičce jako dárek – bude mít radost.

I přesto, že se děti mikrofonu zpočátku bály, tak do toho nakonec šly jako profíci. Někteří malí moderátoři si tak splnili své sny. CD „Do Sýrie nejen za pohádkou“ možná splní sen i dalším. Toto CD totiž pomůže dětem, které pomoc opravdu potřebují – syrským dětem, které uprchly ze svého domova kvůli válce. Peníze, které utratíte za CD „Do Sýrie nejen za pohádkou“, použije organizace ADRA na nákup učebnic, školních pomůcek a možná i nových prostor pro školu pro syrské děti v Libanonu.

Syrské děti mají za sebou zkušenosti, které většina z nás naštěstí nikdy mít nebude. Syrské děti taky mají před sebou budoucnost, kterou jim většina z nás rozhodně nezávidí. Právě proto jim ADRA ČR chce pomoci! A to originálním vánočním dárkem – dárkem pro syrské i české děti! Audio CD „Do Sýrie nejen za pohádkou“ přinese vašim dětem radost a ponaučení; syrským dětem v Libanonu zase snazší život v jejich druhém domově.

Autor: Adra ČR

Na CD najdete výjimečné pohádky z pera spisovatelky Ludmily Selingerové. Uslyšíte nové písničky od Jany Rychterové, Tonyi Graves a kapely Superky. Kytarový doprovod zajistil Jan Matěj Rak a na loutnu a flétnu hrál Marwan Alsoleiman. Pohádky načetli herec Petr Vacek a redaktorka Českého rozhlasu a mediální koordinátorka ADRA Petra Lazáková.

CD koupíte v prodejnách Country Life nebo na www.countrylife.cz.

Chcete pomáhat syrským dětem v Libanonu, maminkám s dětmi v Kambodži, dětem a seniorům v České republice a mnoha dalším lidem u nás i ve světě pravidelně po celý rok? S Adrou k tomu stačí jedna mince denně! Zaregistrujte se na www.mincedenne.cz ještě dnes a budete mít jistotu, že uděláte dobrý skutek každý den!

Děkujeme, že pomáháte s námi – i o Vánocích!

Fotogalerie
9 fotografií