Znáte v Česku neobyčejně kouzelné místo, kde se snoubí zasněžené vrcholky hor a možnosti zimních sportů s lázeňskou péčí, jedinečným klimatem a nejčistším ovzduším? Místo, které na vás při první návštěvě dýchne svou poklidnou povahou, pozitivní energií, magickou polohou a neobyčejným geniem loci? My takové místo známe. Tím místem jsou Priessnitzovy léčebné lázně v Jeseníku, ležící uprostřed nedotčené přírody Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku v nejsevernějším cípu Olomouckého kraje.

Autor: www.priessnitz.cz

DOPŘEJTE SI VÁNOCE JAKO KRÁLOVÉ

Lázně v Jeseníku, které nesou jméno svého zakladatele, jsou vůbec prvním vodoléčebným ústavem světa. Nabrat sílu sem v minulosti jezdili králové a vévodové, smetánka celého starého kontinentu i ze zámoří? Třeba spisovatel N. V. Gogol, první lékařka světa Elizabeth Blackwell, hrabě Karel Nostic, Ondřej Sekora nebo nezapomenutelný Oldřich Nový. Jesenické lázně si zamilovala také Gábina Partyšová: „Od té doby, co jsem do lázní přijela poprvé, se do Jeseníku ráda vracím. Nedám dopustit na procházky po okolí lázní, regeneraci v lázeňském balneocentru ani na tradiční Priessnitzovy procedury. A hlavně: zdejší jedinečné klima a svěží horský vzduch mě vždycky nabudí novou energií, kterou pro život ve velkém městě toli potřebuji.“

Autor: www.priessnitz.cz

KOUZELNÉ VÁNOCE BEZ STRESU

O Vánocích si v Priessnitzových lázních užijete nejen tradiční lázeňskou relaxaci. Můžete se těšit na vánoční trhy na lázeňské promenádě s výhledy k zasněženým vrcholkům hor, sváteční punčové odpoledne, společné zdobení vánočního stromu, samozřejmě také na slavnostní štědrovečerní večeři v jedinečných secesních interiérech. A nejen to! Vánoční atmosféru lázní obohatí tradiční vánoční mše u magicky působící kaple na lázeňské kolonádě, veselá štěpánská zábava či letošní vánoční novinka - energii nabíjející gospely.

Autor: www.priessnitz.cz

Východisko pro zimní sporty

Obklopeny oblíbenými lyžařskými středisky jsou lázně také ideálním centrem zimní turistiky. V okolí se nachází populární lyžařské areály Ramzová, moderní prorodinný Skipark Filipovice, ale i menší příjemné areály v Lipové-lázních, pohádkovém Petříkově, Ostružné či Branné. Už z areálu Priessnitzových léčebných lázní můžete vběhnout do zimní běžecké stopy a poznávat krásy okolí. Stejně tak si můžete v lázních vyzkoušet jízdu se psím spřežením nebo výlet na sněžnicích.

Dopřejte si kouzlo sněhobílé zimy a tradiční Vánoce v prvních vodoléčebných lázních světa!

Více na www.priessnitz.cz.