Jmelí patří mezi stálozelené parazitické keříky rostoucí na jehličnatých i listnatých stromech po celém světě. Víte ale, jak se jmelím zacházet, aby vám do domu přineslo vytoužené štěstí, zdraví a lásku? Jak všichni víte, štěstí se za peníze nedá koupit, a proto zázračné vlastnosti jmelí fungují jen tehdy, když jste jmelím obdarováni.

Legendy, které se ke jmelí vážou

Díky svému ojedinělému způsobu růstu se jmelí už tisíce let považuje za kouzelnou rostlinu. Keltští druidové ho používali zejména jako lék na neplodnost či lék proti otravám. Vždy jmelí utínali zlatými srpy a odtud plyne tradice ho pozlacovat. Naproti tomu indické ženy používaly jmelí místo antikoncepce a také na vyvolání potratu.

Autor: profimedia.cz

Polibek pod jmelím – jeden z nejoblíbenějších vánočních zvyků

Pokud někomu darujete jmelí, přinese mu to radost, lásku, odvahu a zdraví. Jmelí by mělo být zavěšené na dveřích nebo nad svátečně prostřeným stolem. Políbení pod ním na Štědrý den zajišťuje lásku až do příštích Vánoc a také má mít blahodárné účinky na plodnost. Kouzelná moc se mu po celém světě přisuzuje již tisíce let.

Na tuto rostlinku narazíte v době před Vánoci opravdu všude. I jmelí podléhá módním trendům, a proto při jeho nákupu můžete vybírat z různých barevných provedení – od tradiční zelené a zlaté až po barvy, jako je růžová, fialová a stříbrná.

Tipy na vánoční dárky naleznete ZDE!