Klínovec: 33 km sjezdovek u nás a v Německu!

Na Klínovci můžete využít až 33 kilometrů sjezdovek.
Autor: Asociaci horských středisek ČR
Vydáte-li se do největšího lyžařského střediska v Krušných horách, můžete si vybrat mezi lyžováním v Čechách nebo v Německu. Využít tu můžete až 33 kilometrů sjezdovek! Dopravu mezi spodními stanicemi lanovky zajišťuje skibus, který vás přes hranice dopraví během deseti minut. Pokud však zůstanete jen na české straně, můžete své lyže provětrat na 18 kilometrech sjezdovek nebo ve 30 kilometrech bílých stop. Samozřejmostí je i snowpark. Největším lákadlem pro návštěvníky Klínovce jsou nově prodloužené sjezdovky s technickým sněhem, čímž se téměř dvojnásobně zvětšila rozloha areálu. Na jižní straně střediska pak najdete na české poměry netypickou sjezdovku – měří 3 kilometry, dosahuje šířky až 100 metrů a má úctyhodné půlkilometrové převýšení.

Novinkou letošní sezóny je Hugův dětský park s pojízdnými koberci a pohádkovým slalomem, který je v provozu i během večerního lyžování od 18.00 do 20.00 hodin.

Jízdné: denní skipas pro dospělého stojí 650 korun, děti 520 korun, děti do 6 let lyžují zdarma

Herlíkovice: Skibus si objednáte online

V krkonošských Herlíkovicích můžete lyžovat na více než 12 km sjezdovek, z nichž jedna má podobu slalomové trati s 12 brankami. Skiareál aktuálně nabízí výhodnější jízdné od pondělí do čtvrtka a rozšířené večerní lyžování na třech kilometrech osvětlených sjezdovek nejen v Herlíkovicích, ale i v sousedním Bubákově. Ve skiareálu Herlíkovice vsázejí na moderní technologie, a proto si můžete například skibus objednat jednoduše online, nebo se díky speciální aplikaci dozvídat o novinkách v areálu přímo z mobilu.

Jízdné: Denní skipas pro dospělého stojí od pondělí do čtvrtka 550 korun, od pátku do neděle 590 korun. Pro děti pondělí až čtvrtek 330 korun, pátek až neděle 390 korun.

Kouty: Nekonečně dlouhá jízda

Skiareál Kouty v Jeseníkách nabízí návštěvníkům skoro 12 km sjezdových tratí, na české poměry s nadprůměrně dlouhými tratěmi.
Autor: Asociaci horských středisek ČR
Skiareál Kouty v Jeseníkách nabízí návštěvníkům skoro 12 km sjezdových tratí, na české poměry s nadprůměrně dlouhými tratěmi – modrá sjezdovka měří přes 3 km, další dvě sjezdovky dosahují délky více než 2 km. Adrenalinové nadšence zase uspokojí dvě téměř 700metrové freeridové zóny. V areálu se nachází také moderní šestisedačková lanovka, která byla vybudována jako první svého druhu v Česku.

Jízdné: denní skipas pro dospělého stojí 620 korun, děti 390 Kč

Šumavský Zadov: Rodinná pohoda

Skiareál Zadov je ideální pro nenáročné lyžaře, začátečníky a rodiny s dětmi.
Autor: Asociaci horských středisek ČR
Skiareál Zadov je ideální pro nenáročné lyžaře, začátečníky a rodiny s dětmi. Nachází se v něm celkem 7 sjezdovek, jejichž celková délka se pohybuje kolem 4,5 km. Sjezdovky jsou upravovány až dvakrát denně a kromě pondělka si tu můžete užívat perfektně připravené tratě i při večerním lyžování.

Pro milovníky bílé stopy je okolí skiareálu Zadov jako dělané. Nachází se zde běžecký stadion, který společně s okolními tratěmi hostil Světový pohár v běhu na lyžích už v roce 1983. Tratě, jejichž délka je až 50 kilometrů, jsou dobře a pravidelně udržované a navazují na ostatní běžecké stezky, které křižují celou Šumavu.

Jízdné: denní skipas pro dospělého stojí 420 korun, děti 310 Kč

Tanvaldský Špičák: Nejdelší sjezdovky v Jizerkách

V Tanvaldském Špičáku si můžete zalyžovat celkem na 6,6 km sjezdovek, přičemž nejdelší u nich měří skoro 2 km.
Autor: Asociaci horských středisek ČR
V Tanvaldském Špičáku si můžete zalyžovat celkem na 6,6 km sjezdovek, přičemž nejdelší u nich měří skoro 2 km. V areálu se nachází 4 sjezdovky všech stupňů obtížnosti delší než 1 km a jedna sjezdovka pro děti. Na své si tedy přijdou jak milovníci černých rychlých tratí, tak začátečníci, kteří se cítí bezpečně na lehké modré. Všechny svahy jsou denně upravovány a vybaveny systémem technického zasněžování. Večerní lyžování si v areálu užijete na 600 metrů dlouhé sjezdovce Špičák 2 Zalomený. 

Jízdné: denní skipas pro dospělého stojí 540 korun, 380 Kč

Tip Blesku: Ve všech těchto areálech mají nárok na slevy děti, junioři, studenti, senioři, držitelé průkazu a zákazníci mobilního operátora O2, kteří při využití programu Extra výhody získají 20% slevu na denní skipas.

Fotogalerie
4 fotografie