Maribor: Lázně i lyžovačka na sjezdovce

Slovinsko není jen o letní dovolené - v zimě nabízí nádherné hory.
Autor: profimedia. cz, scom
Impozantní místo, náhorní plošiny s alpským vzduchem, to je největší lyžařská oblast ve Slovinsku - Mariborsko Pohorje. Středisko vzdálené pouhých 7 km od města Maribor zbožňují lyžaři všech věkových kategorií a úrovní dovedností. Čekají tu upravené sjezdovky v délce 43 km, dobře udržované běžecké tratě (27 km) i trekové trasy. Najdete zde však i moderní horská lázeňská centra s vynikajícími relaxačními programy. Zcela výjimečné je například wellness centrum Bolfenk, které je ve výšce 1050 metrů nad mořem v srdci nedotčené přírody, či Arena ležící přímo na úpatí nejdelší osvětlené sjezdovky Mariborského Pohorje.

Grenoble: Z kopce rovnou do lázní

Grenoble je vyhlášené horské středisko.
Autor: profimedia. cz, scom
Městské lázně v centru Grenoblu nebo Hamman Café poskytují za velmi příznivé ceny služby tradičního tureckého hammanu, esenciální olejovou léčbu, Shiatsu a tradiční thajské masáže. Pokud vás na svahu ve vyhlášeném středisku Grenoble přepadne během dne únava, zajděte si odpočinout do Sieste Jadeson - po masáži horkými kameny, relaxaci svalů a klidném spánku, který může trvat 20 minut, ale i 1 hodinu a déle, se budete cítit jako znovuzrození!

Barcelona: Lázně v oblacích i v cukrárně

Z lyžování znavené tělo si masáž zaslouží.
Autor: profimedia. cz, scom
Barcelona není jenom o fotbale, plážích a stavbách Gaudího. Je plná míst, kde můžete hledat útočiště před městským stresem. Například ve starověkých Arabských lázních se přímo v centru města ocitnete ve světě parních lázní, terapeutických sprch a masáží. Six Senses Spa se zase nachází ve 42. a 43. poschodí hotelu Arts Barcelona a vy si kromě procedur můžete užít i venkovní terasy s nádherným výhledem na pobřeží Středozemního moře. Nedoporučuje se těm, kdo trpí závratěmi! Jednou z hlavních atrakcí v Barceloně jsou Mailuna Spa, lázně spojené, dámy pozor, s cukrárnou!

Tip: Do všech těchto destinací můžete vyrazit třeba autobusem! Navíc ušetříte,  dva cestují za cenu jednoho!

Zdroj: eurolines.cz