Ruller je dodnes aktivním architektem a vysokoškolským pedagogem. Jeho dílo čítá 670 projektů. V počátcích tvorby jej ovlivnila brněnská škola funkcionalismu. Při svých návrzích vždy intenzivně spolupracoval s výtvarníky, kteří se tak podíleli na celkovém vyznění interiéru i exteriéru budov.

"Stěžejní část výstavy tvoří oceněné soutěžní projekty navrhované v tuzemsku i zahraničí. Například soutěžní návrh budovy radnice v Amsterdamu, projekt budovy radnice v Torontu, budova opery v Bagdádu nebo soutěžní návrh Nového egyptského muzea v Káhiře," uvedl kurátor výstavy Martin Enev.

Některé starší projekty jsou ve výstavní síni zdokumentovány jak dobovými grafickými prostředky, tak těmi současnými - tedy počítačovou vizualizací. Specialisty, kteří na vizualizacích pracovali, netradiční zakázka potěšila.

"Pompéznost masy betonu, mentalita stavby a hra s velikým prostorem nám dovolily nahlédnout do světa architektury v době, kdy se ještě neměřil každý čtvereční metr podle ceny a využitelnosti, ale spíše podle působení na pocity člověka v rámci doby a architektury," uvedl Matúš Nedecký ze studia Flying Architecture.