Vyšetřovatel Bruno Asnicar uvedl, že žena je při smyslech a hovoří s policií. Zatím však podle agentury AP nebyla oficiálně obviněna. Policie navíc stále neupřesnila, jakým způsobem děti zemřely. Asnicar nicméně uvedl, že policie zkoumá několik nožů, které mohly být použity k jejich usmrcení.

Mrtvé děti byly nalezeny v domě na předměstí Manoora dnes před polednem místního času (brzy ráno SEČ). Toto předměstí, které obývají především původní obyvatelé Austrálie, je známé vysokou mírou násilí a alkoholismu. Na místě zasahovaly desítky policistů a přijelo několik sanitek. Okolí tragédie policie uzavřela a lokalita má zůstat nepřístupná nejméně další den.

"Podle momentálního stavu věcí není nutné, aby byla veřejnost znepokojena, kromě toho, že jde o velmi tragickou událost," řekl vyšetřovatel Asnicar. "Situace je pod kontrolou," ujistil kriminalista.

Údajná sestřenice zraněné Lisa Thaidayová uvedla, že dvacetiletý muž, který je dalším sourozencem dětí, našel po návratu domů své bratry a sestry mrtvé. "Teď ho jdu navštívit, potřebuje utěšit," řekla příbuzná Thaidayová.

Austrálie se přitom teprve vzpamatovává z pondělního útoku na kavárnu v Sydney, kde ozbrojenec držel asi 16 hodin skupinu rukojmích. Při incidentu přišli tři lidé o život, včetně únosce a dvou rukojmích. Pachatelem byl muž íránského původu Man Haron Monis, který již měl problémy se zákonem. Podle agentury Reuters spolu obě krveprolití nesouvisejí.

"Zprávy z Cairns jsou srdcervoucí," prohlásil dnes australský premiér Tony Abbott. "Všichni rodiče musejí pociťovat sžíravý smutek z toho, co se stalo. Je to nevýslovný zločin. Dnes večer bude celá naše země plakat a modlit se za tyto děti. Toto jsou těžké dny pro naši zemi," dodal Abbott.