FIFA 18 pokračuje tam, kde předchozí ročník skončil. Z grafického enginu Frostbite vymáčkli vývojáři ještě více, takže byť je to neuvěřitelné, hra vypadá ještě lépe. Modely fotbalistů jsou neskutečně detailní. Po čele jim teče pot, jejich účesy vypadají jako ve skutečnosti a jen počkejte, až uvidíte hráče běhat po hřišti. Animace jsou ještě hladší a plynulejší. A to i díky lepšímu motion capturingu. Grafika a prezentace je vážně neskutečná. Jediným problémem je prolínání textur. Jejich detekci vývojáři nedoladili, a tak nejednou uvidíte fotbalistu s rukou spoluhráče v trupu apod.

Cristiano Ronaldo je hlavní hvězda hry. Objevil se i na jejím obalu.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Samotná hra se nese v pomalejším tempu vykračujícím vstříc realismu. Centry jsou stabilnější, útoky z křídel jakbysmet a hráč má pocit, že je kladen větší důraz na ofenzivu než na defenzivu. Umělá inteligence protihráčů byla lehce opravena a vylepšena. FIFA 18 obsahuje tuny nastavení, díky kterým si hru zpříjemníte a zosobníte, jak bude libo. Pokud si však nastavíte obtížnost na příliš lehkou, hra vás sama upozorní, že její zvýšení pro vás bude lepší výzvou. Návrat hlásí i pomocník trenér, který zobrazením ikonek přímo nad hráče radí v reálném čase, pro jakou akci se lze zrovna rozhodnout.
Brankář střelu vykryl.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Škoda, že rozdíly v hraní mezi jednotlivými fotbalisty nejsou větší. Poznáte je jenom u největších hvězd. Režimů ve hře je přehršel. Od rychlé hry, online klání, Football Ultimate Team režim, v němž pečlivou hrou sbíráte hráče jako kartičky a budujete. Novinkou jsou denní výzvy. Tím nejsilnějším režimem je Cesta: Hunterův návrat. Pokračování příběhového režimu je v podstatě totožné jako loni. Opět se v roli fiktivního fotbalisty Alexe Huntera budete rozhodovat dialogy o svém budoucím osudu. Ten ho možná čeká v samotném Realu Madrid po boku Ronalda. Hrát budete nejrůznější zápasy od těch ligových přes tréninkové nebo přátelské. Cvičit se také budete v nejrůznějších dovednostech na trávníku. Nově lze měnit i Alexův vzhled.
Nově můžete měnit i Hunterův vzhled.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Licence asociace FIFA je cenná věc, proto ve hře naleznete spoustu nejrůznějších lig. Ta česká bohužel chybí. Jediný tým, který se do hry probojoval, je Sparta Praha. Ten je sice naším favoritem, kterému fandíme, ale celá liga by byla určitě lepší. Lokalizace v podobě českých textů je už několik let samozřejmostí. FIFA 18 je tak opět hrou, kterou si budete chtít zahrát sami i s kamarády. Díky velkému množství režimů, propracované hratelnosti a detailní grafice se ke hře budete rádi znovu a znovu vracet. Minimálně do doby, než vyjde FIFA 19.
Fotogalerie
34 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:
Propracovaná a detailní grafika
Příběhový režim Cesta: Hunterův návrat
Spousta módů
Dlouhá životnost

Minusy:
Chybí česká liga
Rozdíly mezi fotbalisty jsou malé
Prolínání textur

 

Infobox
Datum vydání: 29. září 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, Switch, PlayStation 3, Xbox 360, PC
Cena: 1799 Kč (PS4 & XO) 1599 Kč (PC)
Výrobce: EA Canada + EA Bucharest
Vydavatel: EA Sports
Distributor v ČR: Electronic Arts
Jazyk: AJ + CZ titulky